Blogg

Några av våra Bloggare
Tove Selenius
Tove Selenius

I ett tidigare liv arbetade Tove som journalist men idag är hon en riktigt bra utvecklare och sann teamplayer. Tove har en förmåga att få både andra människor och team att växa. Dessutom var hon med och startade upp TechEq.

Björn Frantzén
Björn Frantzén

Björn är utvecklare, mentor, arkitekt och R2Ms kunskapsambassadör inom Java. Han har ett brinnande intresse för moderna tekniker och har vid ett flertal tillfällen blivit utnämnd till en av Sveriges bästa utvecklare av IDG.

Jonas Fredriksson
Jonas Fredriksson

Jonas är .Net-utvecklare och arkitekt. Han driver modern systemutveckling med principer såsom; Testdrivet, parprogrammering, monitorering och CI/CD. Han är engagerad i kunskapsspridning och drivande i initiativ som meetups.

Malin Molin Hamrebjörk

Röster från R2M

Vad är egentligen det bästa med att vara R2M:are? Vad inspirerar oss? Vad får oss att trivas? Och hur ser vår vardag ut? Här svarar sex R2M:are på några snabba frågor om livet på R2M.

Louise Englund

Enkla DevOps-verktyg löser komplexa problem

Att skilja utveckling från drift är passé. Idag har de flesta verksamheter upptäckt de stora fördelarna med DevOps. Men att börja använda DevOps-metoder- och verktyg är inte lika självklart för alla. För företag och organisationer med komplexa säkerhetskrav krävs oftast omfattande anpassningar av DevOps-verktygen för att de ska kunna tas i bruk. Idag hjälper vi flera kunder med just detta.

Anders Fredén

Konsult VS anställd

Vilka är skillnaderna mellan att vara anställd på ett konsultbolag och att ha en linjeroll på ett företag utan konsulttjänster? Är det verkligen tryggare att vara anställd? Och blir det lätt opersonligt att jobba som konsult? Vi hade nyligen en workshop där några av våra nyanställda konsulter fick dela med sig av sina tankar och erfarenheter kring detta.

Malin Molin Hamrebjörk

Ett första halvår som vice vd på R2M

I februari tillträdde Thomas Näslund som vice vd på R2M med ansvar för affärsområdena Consulting och Solutions. Med sin långa erfarenhet av att driva utveckling av konsultbolag i tillväxt är Thomas en stark tillgång för vårt team. Här berättar Thomas själv om sina intryck av R2M och vad rollen som vice vd innebär.

Paula D'Cruz

Familjen ger balans i vardagen

Alla har väl hört om den klassiska kvinnofällan, att gå ner i arbetstid för att få mer tid i barnen? Historien slutar ofta med att samma person arbetar precis lika mycket som innan, men med mindre lön och ännu sämre förutsättningar att få ihop vardagspusslet. Detta har jag läst om flera gånger om, och därför blev jag glad att jag på R2M blev uppmanad att inte hamna där när jag kom tillbaka från min föräldraledighet i våras.

Malin Molin Hamrebjörk

Jakten på drömuppdraget!

Att ha friheten att själv kunna påverka sina uppdrag är otroligt viktigt för de flesta konsulter. På R2M har vi en stor bredd av uppdrag från många olika typer av branscher att välja på. I samråd med en konsultchef får våra konsulter hjälp att hitta det uppdrag som matchar dem bäst. Men vad som får en person att trivas och utvecklas på ett uppdrag behöver förstås inte gälla för någon annan. Vad ska man då tänka på vid val av uppdrag?

Björn Naeslund

Kontinuitet och personliga relationer – A och O för effektiv förvaltning

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och utvecklat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. I tidigare publicerade blogginlägg har vi kikat på Analyse och Implement. Nu har turen kommit till Maintain.

Malin Molin Hamrebjörk

Tre perspektiv på kompetensutveckling

Kompetensutveckling är ett måste för att inte hamna på efterkälken i den snabbt föränderliga IT-branschen. På R2M har varje konsult åtta dagar avsatta för kompetensutveckling varje år. Men vad ska man fokusera på? Är det bättre att utvecklas i team än att sitta själv? Och hur ser styrelsen på kompetensutveckling?

Thomas Näslund

Samspelta team – en förutsättning för effektiv implementation

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och skapat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. Här tittar vi lite närmare på hur vi jobbar inom Implement.