Kompetenskväll - I told you so, Stolthet och Skam

Kompetenskväll – I told you so, Stolthet och Skam

torsdag, 16 mars, 2017
17:30 - 19:00

Om evenemanget

Måns Tyrland berättar om det uppdrag som han har varit del av under de senaste åren.

I told you so – Skam och Stolthet (eller Vad kan ni lära er av mina framgångar och misstag) är en dragning där jag kommer dra igenom vad jag haft huvudfokus på på mitt uppdrag.

Vi gjorde en hel del stora förändringar i ett verksamhetskritiskt system och jag hade en central roll i förändringsarbetet och den arkitektur som togs fram. Så här efter att projektet gått live och har rullat några månader är det nu än tydligare vad som var bra, vilken del av arkitekturen som inte fungerar och vilka strider som var mer än värda att faktiskt ta.

Stort fokus kommer ligga på varför vissa beslut tagits och vilka som visats sig vara bra respektive dåliga, mer än vad som gjorts. Visst kommer jag ta upp vad som behövde göras och hur vi kom till ”målet” men det skall mest fungera som en inramning. Därför blir det heller inte så jättemycket teknik även om jag mer än gärna beskriver den delen också (men efter dragningen i så fall).

Är du intresserad av att höra vad jag är stolt över att ha gjort, vilka saker som så här i efterhand är lite skämmiga men kanske framför allt vilka lärdomar jag dragit av detta och vad jag kommer göra annorlunda (eller precis likadant) i fortsättningen för att kanske själv kunna dra samma lärdomar så är du välkommen att komma och lyssna.

Min tanke är att vi äter något innan och starttiden är väl kanske något flytande (brukar vi träffas 17:30 för liknande kompetenskvällar?).

Jag hoppas även på att det kanske blir diskussion efteråt där vi kan diskutera både dragningen och närliggande saker (eller vad som helst för fasen, diskussioner är roligt!).