Hur väljer du rätt konsultbolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer konsultbolag? Utvecklingsmöjligheter? Typ av uppdrag? Hög lön? Arbetsmodell? Ja, listan kan göras lång och det är inte helt lätt att välja rätt. Men vad som är viktigt att tänka på är att alla konsultbolag till 90 % består av människorna som jobbar där. Så har du hittat ett företag där du trivs med människorna och känner att ni delar samma värderingar har du kommit långt.


Fem viktiga saker att tänka på:


Värderingar och kultur

Välj ett bolag som delar dina värderingar och har en kultur du trivs med. På R2M är vi väldigt familjära och gillar att jobba tillsammans.

Uppdrag

Hur viktigt är det för dig att kunna påverka vilka uppdrag du får? Vill du ha möjlighet att jobba mer med en viss teknik? På R2M finns mycket stora möjligheter att påverka vilka uppdrag du vill jobba inom och du kan prova på olika typer av branscher.

Utvecklingsmöjligheter

Är kompetensutveckling utanför uppdraget viktigt för dig eller räcker det med utvecklingen du får genom dina uppdrag? På R2M gör vi stora satsningar på kompetensutveckling och har åtta avsatta dagar om året till detta för varje konsult.

Lönemodell

Vill du har större eget ansvar för ekonomin runt dig och är villig att ta risker för möjligheten att tjäna mer? Då kan en rörlig lönemodell passa dig. Med en rörlig lönemodell väljer du till exempel själv om du vill avsätta tid för kompetensutveckling. Samtidigt får det en direkt påverkan på din lön. På R2M har vi fasta löner. Det innebär att du som konsult inte behöver tänka på hur mycket betalt det är i olika uppdrag, utan kan välja det som känns mest intressant. Du har också en förutsägbar inkomst, även vid perioder utan uppdrag.

Storlek på bolag

Vill du ha möjlighet att jobba i stora interna projekt kanske ett riktigt stort konsultbolag är rätt för dig. Nackdelen med ett större bolag är att det ofta inte finns lika hög påverkansgrad som i ett mindre bolag och du blir mer anonym. Som mellanstort konsultbolag är vi på R2M tillräckligt stora för att ha en bra variation på uppdrag. Men tillräckligt små för att ha en familjär stämning och hög påverkansgrad.Passar du som konsult på R2M?

  • Du drivs av problemlösning.
  • Du vill ha variation och möjlighet att prova på olika saker.
  • Du är inte intresserad av en speciell bransch.
  • Du är ingen ensamvarg utan gillar att jobba i team.
  • Du föredrar tryggheten i en fast lön.
  • Du tycker att utvecklingsmöjligheter är lika viktiga som en bra lön.

Svarade du ja på minst fyra punkter? Hurra! Du kanske är vår nästa teammedlem.
Spana in vår karriärsida →

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg ↓

2018 ritat med ljus
Malin Molin Hamrebjörk

Årsresumé 2018

Året börjar närma sig sitt slut och det känns som ett ypperligt tillfälle att summera

Lämna en kommentar