Sharing is caring

Vi är öppna till sinnet och älskar att dela med oss av vår kunskap.

Utveckling och lärande i fokus

Olika perspektiv är värdefulla för att se nya möjligheter och komma fram till bättre lösningar. Därför brinner vi för att dela vår kunskap både med varandra och andra. Det gör vi varje dag när vi arbetar tillsammans. Det gör vi också genom R2M Academy, meet ups, tech talks, utbildningar, inspirationsföreläsningar, tankeväckande inlägg i vår konsultblogg och mycket mer.

Bloggen

Trender, spaningar, ny kunskap och heta nyheter inom R2M och branschen i stort. Håll till godo!
Louise Englund

Enkla DevOps-verktyg löser komplexa problem

Att skilja utveckling från drift är passé. Idag har de flesta verksamheter upptäckt de stora fördelarna med DevOps. Men att börja använda DevOps-metoder- och verktyg är inte lika självklart för alla. För företag och organisationer med komplexa säkerhetskrav krävs oftast omfattande anpassningar av DevOps-verktygen för att de ska kunna tas i bruk. Idag hjälper vi flera kunder med just detta.

Anders Fredén

Konsult VS anställd

Vilka är skillnaderna mellan att vara anställd på ett konsultbolag och att ha en linjeroll på ett företag utan konsulttjänster? Är det verkligen tryggare att vara anställd? Och blir det lätt opersonligt att jobba som konsult? Vi hade nyligen en workshop där några av våra nyanställda konsulter fick dela med sig av sina tankar och erfarenheter kring detta.

Malin Molin Hamrebjörk

Ett första halvår som vice vd på R2M

I februari tillträdde Thomas Näslund som vice vd på R2M med ansvar för affärsområdena Consulting och Solutions. Med sin långa erfarenhet av att driva utveckling av konsultbolag i tillväxt är Thomas en stark tillgång för vårt team. Här berättar Thomas själv om sina intryck av R2M och vad rollen som vice vd innebär.

Paula D'Cruz

Familjen ger balans i vardagen

Alla har väl hört om den klassiska kvinnofällan, att gå ner i arbetstid för att få mer tid i barnen? Historien slutar ofta med att samma person arbetar precis lika mycket som innan, men med mindre lön och ännu sämre förutsättningar att få ihop vardagspusslet. Detta har jag läst om flera gånger om, och därför blev jag glad att jag på R2M blev uppmanad att inte hamna där när jag kom tillbaka från min föräldraledighet i våras.

Malin Molin Hamrebjörk

Jakten på drömuppdraget!

Att ha friheten att själv kunna påverka sina uppdrag är otroligt viktigt för de flesta konsulter. På R2M har vi en stor bredd av uppdrag från många olika typer av branscher att välja på. I samråd med en konsultchef får våra konsulter hjälp att hitta det uppdrag som matchar dem bäst. Men vad som får en person att trivas och utvecklas på ett uppdrag behöver förstås inte gälla för någon annan. Vad ska man då tänka på vid val av uppdrag?

Björn Naeslund

Kontinuitet och personliga relationer – A och O för effektiv förvaltning

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och utvecklat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. I tidigare publicerade blogginlägg har vi kikat på Analyse och Implement. Nu har turen kommit till Maintain.

Våra Event

Vi bjuder ofta in till olika tech talks, meet ups och andra sammankomster där vi kan utbyta erfarenheter, knyta kontakter och helt enkelt ha trevligt. Alla som delar vårt intresse är varmt välkomna att delta.
Nästa event kommer att visas här, håll utkik!