Sharing is caring

Vi är öppna till sinnet och älskar att dela med oss av vår kunskap.

Utveckling och lärande i fokus

Olika perspektiv är värdefulla för att se nya möjligheter och komma fram till bättre lösningar. Därför brinner vi för att dela vår kunskap både med varandra och andra. Det gör vi varje dag när vi arbetar tillsammans. Det gör vi också genom R2M Academy, meet ups, tech talks, utbildningar, inspirationsföreläsningar, tankeväckande inlägg i vår konsultblogg och mycket mer.

Bloggen

Trender, spaningar, ny kunskap och heta nyheter inom R2M och branschen i stort. Håll till godo!
Björn Naeslund

Kontinuitet och personliga relationer – A och O för effektiv förvaltning

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och utvecklat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. I tidigare publicerade blogginlägg har vi kikat på Analyse och Implement. Nu har turen kommit till Maintain.

Malin Molin Hamrebjörk

Tre perspektiv på kompetensutveckling

Kompetensutveckling är ett måste för att inte hamna på efterkälken i den snabbt föränderliga IT-branschen. På R2M har varje konsult åtta dagar avsatta för kompetensutveckling varje år. Men vad ska man fokusera på? Är det bättre att utvecklas i team än att sitta själv? Och hur ser styrelsen på kompetensutveckling?

Thomas Näslund

Samspelta team – en förutsättning för effektiv implementation

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och skapat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. Här tittar vi lite närmare på hur vi jobbar inom Implement.

Malin Molin Hamrebjörk

Hur väljer du rätt konsultbolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer konsultbolag? Utvecklingsmöjligheter? Typ av uppdrag? Hög lön? Arbetsmodell? Ja, listan kan göras lång och det är inte helt lätt att välja rätt. Men vad som är viktigt att tänka på är att alla konsultbolag till 90 % består av människorna som jobbar där. Så har du hittat ett företag där du trivs med människorna och känner att ni delar samma värderingar har du kommit långt.

Louise Englund

20 år med Skatteverket – från papper till digital deklaration

Skatteverket är en av våra första och äldsta kunder som vi jobbat med ända sedan R2M grundades i slutet av 90-talet. Genom åren har vi följt Skatteverkets digitala utvecklingsresa från deklarationer på förtryckta pappersblanketter till dagens enkla knapptryck på mobilen.

Två personer hjälps åt vid en laptop
Anders Fredén

Frontend för backendutvecklare

Ute på projekten efterfrågas allt oftare fullstackutvecklare eller backendutvecklare som har viss orientering i frontend. Att hyra in fler konsulter blir förstås dyrare och det är praktiskt att ha en person till hands som snabbt kan gå in och fixa småsaker i frontend. Våra uppdragsgivare på R2M efterfrågar ofta fullstackare och hela 70 % av våra utvecklare har denna kompetens idag.

Våra Event

Vi bjuder ofta in till olika tech talks, meet ups och andra sammankomster där vi kan utbyta erfarenheter, knyta kontakter och helt enkelt ha trevligt. Alla som delar vårt intresse är varmt välkomna att delta.
Nästa event kommer att visas här, håll utkik!