Att träffa nya utvecklare, arkitekter och projektledare är det bästa vi vet. Efter ett möte hos oss skall du ha ett stort leende på läpparna vare sig du är i starten av ett grymt samarbete eller bara svängt förbi på en fika.

Steg 1: Första mötet

Syftet med det första mötet är att lära känna varandra. Att läsa och utvärdera på CV är ju kul, men för att lära känna en annan människa ska man träffas och snacka tycker vi!

Steg 2: Kapacitetstest

Vi vill att alla som börjar hos oss har rätt förutsättningar  att vara med på vår utvecklingsresa. Därför genomför vi ett kapacitetstest som mäter förmåga att hantera komplexa problem man aldrig stött på tidigare.

Steg 3: Träff med konsult

För att du ska få en bra bild av oss som företag är det viktigt att du får chans att ställa frågor direkt  till en av våra tungviktare. Det ger oss även en möjlighet att ringa in vart du befinner dig rent tekniskt. Vi tillämpar inte kodtest då även den bästa utvecklaren kan ha en dålig dag. Istället får du titta på kod, diskutera och föra ett resonemang kring programmering och lösningsförslag.

Steg 4: ”the fun begins”

Nu är det äntligen dags för uppdrags-memory; att flippa upp alla kort på bordet. Vi diskuterar potentiella uppdrag, kunder, branscher och arbetsuppgifter. Allt detta görs för att vi skall hitta ett grymt bra första uppdrag som möter dina högt ställa  förväntningar.  Vi går även igenom anställningsvillkor, förmåner, några rutiner mm för att säkerställa att du gillar vad det innebär att jobba på R2M.