Positiv respons från ännu en lyckad Studs-kväll!

KTH:s årliga projekt Studs ger ingenjörsstudenter och potentiella arbetsgivare en chans att mötas och lära känna varandra. Genom besök på olika företag får studenterna insikt i företagens verksamhet och arbetsklimat och vi som konsultbolag får en värdefull möjlighet att lära känna studenter från datalinjen. Kanske kan vi kalla några av dem vi träffade under årets Studs-kväll för kollegor i framtiden?

För fjärde året i rad bjöd vi, genom Studs, in ett 30-tal studenter från KTH till en kväll hos oss på R2M. För att bäst förmedla vår syn på konsultbranschen och hur det kan vara att jobba hos oss, satsade vi på att ha dialog och prata så mycket som möjligt med var och en. Det gjorde vi bland annat genom en speed-dating, där studenterna i par fick chans att ställa frågor till medarbetare med olika roller på R2M. Ett återkommande inslag som alltid är uppskattat av både studenter och R2Mare.

En annan höjdpunkt under kvällen var när Dag, Andreas och Paula, som är några av våra mest nyexade kollegor, pratade om hur deras första tid på R2M har varit. Både Dag och Andreas har själva varit med i Studs tidigare och det var så de hittade till oss medan Paula skrev sitt ex-jobb på R2M och kunde berätta mer om det.

Något som vi som företag uppskattar är att vi får feedback genom att Studs genomför en undersökning både före och efter eventet. Innan eventet hade de flesta låg kännedom om R2M och förhöll sig neutrala till att börja jobba hos oss. Efter eventet visade undersökningen att nästan samtliga* fått en positiv bild av R2M och skulle vara intresserade av att jobba hos oss. Vi ser verkligen att vi, genom den här typen av event, visar vad R2M är för typ av arbetsplats och skapar bra relationer med studenter inom vårt område. De fina omdömena som exempelvis ”en fantastisk arbetsplats” och ”medarbetare med stor värme och energi” gör oss väldigt stolta.

Studs är ett utmärkt sätt för oss att marknadsföra oss mot framtidens medarbetare. Under de år vi deltagit har vi anställt tre underbara studenter från programmet och vi är säkra på att det kommer att bli fler!

* alla förutom en person som var neutral

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin