R2M Academy – För bättre och smartare team

Fyra personer sitter och arbetar tillsammans vid ett på under R2M Academy

För femte gången i ordningen samlas vi för R2M Academy, den heldagsaktivitet som vi R2Mare har tillsammans fyra gånger per år. En stor del av R2Ms framgång kommer av att vi arbetar tillsammans och lyckas skapa förutsättningar för att dra nytta av varandras kompetenser. En för alla, alla för en är ett flitigt använt uttryck bland bolag som förstått värdet av teamkraft men det är långt ifrån alla som lyckas med det i praktiken. Vi tycker att vi på många sätt har lyckats, men vi arbetar också kontinuerligt med att bli bättre. Syftet med R2M Academy är dels att inspirera till nytt lärande och dels att utveckla vår förmåga att leverera tillsammans med enkla och smarta metoder. 

Schemat var som vanligt fullspäckat och vi hann med att bland annat prata om hur vi levererar tillsammans samt hur det var på konferenserna React Europe och Fosdem. Vi hann dessutom dyka lite djupare i tre olika R2M-projekt: Inera, Previa och TUI.  

R2M har jobbat med Ineras intygsprojekt sedan början av 2013 och det är många R2Mare som hunnit arbeta på Inera genom åren. Projektet har nu gått över till förvaltning och därmed har vi gjort vår sista dag på Inera, för den här gången. Den tekniska plattformen, som främst består av springbaserade javaapplikationer, har växt väldigt mycket genom åren och i oktober förra året gick man i produktion på open shift. De senaste applikationerna är byggda främst med spring boot och med inslag av kotlin och react. Det har varit sex händelserika år där vi haft förmånen att få vara med och digitalisera sjukvården. Tack Inera för den möjligheten. 

Anders Fredén CLO på R2M pratar inför medarbetarna under R2M Academy

Previa erbjuder företagshälsovård som en tjänst åt bolag i alla möjliga storlekar och vi har arbetat tillsammans i runt 7-8 år. Idag arbetar vi med Previa inom ramen för R2M Solutions och största delen av vårt arbete läggs på kundintegrationer. Teknikmässigt är det mycket camel, spring, kafka och tomcat som gäller för närvarande och i snitt påbörjar vi 2-3 nya kundmoduler varje månad samtidigt som vi håller igång de närmare 70 befintliga integrationsmodulerna. 

På TUI är det däremot annat än hälsa som gäller. R2M har arbetat med TUI i ganska precis fyra år och idag är det tre av R2Ms konsulter som sitter hos TUI och arbetar med två olika delar av deras verksamhet. Dels arbetar vi med något som kallas bookmaker, ett system för att hantera bokningar av bland annat hotell och transfer från hemmabas till destination för TUIs nordiska personal. Idag arbetar man en hel del med att migrera till .Net core och delar av applikationerna körs redan med .Net core i dockermiljö. Utöver bookmaker arbetar vi även med att bygga system som ska göra det möjligt för TUI att erbjuda kunderna det man kallar dynamiska resor. I grova drag handlar det om att samla data från olika rederier, flygbolag etc och göra det sökbart.  

Eftermiddagen ägnade vi framför allt åt mobbprogrammering under vägledning av Åsa Liljegren som är expert på området. Åsa inledde med en föreläsning där hon, bland annat, pratade om fördelarna med mobbprogrammering, hur man får det att fungera och gav oss en hel del praktiska tips om hur man gör det i praktiken. Därefter fick vi en enklare uppgift att lösa genom att ”mobba” i olika grupper. För de allra flesta av oss var det här en ny upplevelse som väckte många tankar kring hur vi jobbar och varför. 

För att vi ska få ett ännu bättre academy-tillfälle i augusti avslutade vi dagen med ett retro i både små grupper och gemensamt. Därefter övergick Academy i sommarfest med grill på terassen, ett perfekt sätt att fira in sommaren!

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg ↓

R2Mare testar bågskytte under R2M academy i Windsor
Malin Molin Hamrebjörk

R2M Academy goes Windsor!

Varje år i månadsskiftet augusti/september brukar vi packa ihop oss för en långweekend tillsammans. Förra året tog vi oss till Noordwijk utanför Amsterdam och årets destination blev Windsor utanför London.

Lämna en kommentar