Dag två i Noordwijk har varit minst lika fantastisk som dag ett. Det har varit en hel del parallella spår vilket innebär att halva gänget började dagen med ett releaseparty för R2Ms kulturbok medan andra halvan fick ett sammandrag av det viktigaste från React conf i Paris tidigare i år.

Kulturboken går att titta på här och slidsen från React conf-presentationen finns på GitHub.

Därefter blev det AIM – Implement part II & III för några och labbar för andra.

För de som valt AIM blev det presentation av det arbete vi påbörjade igår då gruppen delades upp i flera mindre grupper som hade i uppgift att svara på ett anbud. Vinnare av anbudstävlingen blev ”R3M” som imponerade och väckte stort förtroende med sin väl genomarbetade presentation. Efter det följde diskussioner och vidare arbete kring hur vi kan stärka vårt erbjudande med bland annat chipspåsar, templates, färdiga komponenter, CI/CD Blueprints och Cloudarkitektur.

I labbrummet var det, inte helt oväntat, lite mer hands on tekniskt fokus. Först fick alla bygga interaktiva Katt-Slack bots med hjälp av Botkit, Kubernetes och Google Cloud Platform. Därefter var det dags att lämna boten och istället testa på Firebase-plattformen för applikationsutveckling på mobila enheter. Resultatet blev en chatklient!

Efter allt work shopande och labbande behövde vi lite frisk luft och begav oss därför ut på en cykeltur med målet ESA/ESTEC,  den Europeiska rymdorganisationens tekniska centrum! Eftersom det vid tidigare efterforskningar visat sig vara dåligt med bra lunchställen på vägen hade vi hyrt in några food-stalls som stod lämpligt placerade längs vägen. Efter besöket på ESA/ESTEC hade vi turen att få besöka Space Expo, ett museum i anslutning till ESA/ESTECs kontor trots att det var efter stängningstid.

Nu väntar när som helst galamiddag på restaurang La Tour. Det har blivit något av en tradition att vi reserverar en Guide Michelin-restaurang när vi är på konferensresa och så även den här gången. Därefter väntar den beryktade sista kvällen men mer om det en annan gång…

Konferensprogram!