Idag har R2M ställt ut på RedHat Forum. RedHats årliga lokala arrangemang som lockar nästan 700 personer. Forum gick av stapeln på Rigoletto på Kungsgatan. Häftigt att få uppleva en biolokal på ett lite annorlunda sätt!

Upplägget var i år lite nytt där förmiddagen vad uppdelad i ett teknikspår och ett ledarskapsspår. På ledarskapsspåret presenterade RedHat hur de jobbar med sin öppna kultur och gav en massa spännande tips och tricks som man kan applicera i sin egen organisation. RedHat har börjat prata mer och mer om sin öppna kultur och hur den gör att de lyckas som bolag. Det är en utveckling som är otroligt spännande att följa. Om någon är intresserad av att djupdyka i det så kan jag tipsa om boken The Open Organization av Jim Whitehurst, VD på RedHat.

I det parallella teknikspåret var det mer djuplodande tekniska dragningar där bland annat Johan Sollbe från Microsoft presenterade hur man kan köra RedHat teknik på Azure. Det var också mycket fokus på API-hantering och Devops i de tekniska spåren.

Några av de nyheter som det pratades mycket om var spännande nylanserade partnerskap med Amazon Web Services, Google Cloud Engine och Microsoft. Syftet med partnerskapen är att skapa förutsättningar för att med RedHat OpenShift kunna köra Containers tvärs över sin egen serverhall och ut i hybrida molnlösningar oavsett vilken molnleverantör man använder.

R2Ms egen insats bestod i Anders Fredén som pratade om APIer i ett av eftermiddagens teknikspår. Anders presentation gick igenom hur man kommer igång med APIer och tog upp många av de mjukare aspekterna som man måste tänka på vid sidan av tekniken.

Sammanfattningsvis var det en riktigt bra dag med mycket intressanta föredrag och många spännande dialoger med kunder och partners.

Marcus Ödling och Hannes Hagman hälsar välkomna i R2Ms monter.