Snabba på din innovationstakt

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och skapat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. Här tittar vi lite närmare på hur vi jobbar inom analysdelen.

Av våra kunder får vi ofta frågan; ”Hur mycket skulle det kosta att bygga lösning X?” Vilka system- eller integrationslösningar finns om vi ska uppnå detta mål? Kunden vill förstå om det här är en idé som är värd att investera i eller vilka alternativ som finns. Men med en flera veckor lång och resurskrävande förstudie är många tveksamma till att utforska nya idéer och lösningar. Det är här Analyse i vår AIM-modell kommer in.

Snabb och effektiv uppstart

Med vår Lean Startup-baserade workshop komprimerar vi en vanligtvis två månader lång förstudie till endast två dagar. Workshopen bedrivs tvärfunktionellt där specialister från olika områden samlas för att bidra med sin praktiska erfarenhet och sina idéer. Den första dagen fokuserar vi på att definiera produkten och den andra dagen på att förstå tekniska konsekvenser och utföra estimat.

Öka innovationsgraden

Att en tvådagars workshop inte ger samma detaljerade resultat som en två månaders lång förstudie säger sig självt. Men i detta skede är det viktigare att få precis tillräckligt med information för att veta om idén är värd att ta vidare. Det betyder att vi kan utvärdera fler idéer för att hitta de bästa att investera i, och därmed öka innovationsgraden.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg ↓

2018 ritat med ljus
Malin Molin Hamrebjörk

Årsresumé 2018

Året börjar närma sig sitt slut och det känns som ett ypperligt tillfälle att summera

Lämna en kommentar