För andra året i rak så bjöd vi in Studs till våra lokaler. Studs är ett årligt projekt vid Institutionen för datavetenskap vid KTH. Projektet syftar till att skapa en plattform för interaktion mellan studenter som är nära examen och relevanta företag. Projektet slutar med en studieresa för att ge studenterna möjlighet att träffa företag utomlands.

Under 3 timmar fick vi berätta om våra visioner och utmaningar, dela med oss av en R2M:ares vardag samt under några intensiva minuter köra speedating för att få möjligheten att interagera med så många Studsare som möjligt. Vad som först inte låg på tanken men som snabbt blev tydligt är hur värdefull utbytet av information verkligen blev. Här fick vi en chans att inte bara berätta om oss men även ta temperaturen på ämnen som är viktiga för dagens studenter. En minst sagt perfekt situation att rannsaka sig själv.

Något som var väldigt viktigt för oss var att skapa en god förståelse för hur en start och en vardag kan se ut på R2M för dessa skarpa individer. Mina kollegor Malin och Simon gjorde ett enastående jobb i att måla upp hur detta kunde te sig. Frågan man alltid ställer sig är hur vi kan sticka ut i denna bransch. Har man kollegor som er så är det ingen utmaning.

Under kvällen åtnjöt vi av alla läckerheter som kommer med Libanesisk cuisine. Middagskonversationerna flödade och ett behagligt surr fyllde lokalen. Tiden går snabbt om man har skoj säger man men jag har nog inte varit med om att 3 timmar har gått så snabbt någonsin. Kvällen avslutades med mingel, playstation och flipper och när sista versen hade sjungits så tackade och kramade vi alla Studsare adjö (givetvis med en liten klenod i formen av en ryggsäck).

I en marknad där folk skriker efter IT-kompetens så är det oerhört lyxigt att få möjligheten att ensam samspråka med 32 studenter från KTH. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att träffa er igen för att fortsätta den mycket intressanta dialogen vi startade. Vi på R2M önskar er Studsare en grym resa och ett stort lycka till i era framtida åtaganden.