Tre perspektiv på kompetensutveckling

Kompetensutveckling är ett måste för att inte hamna på efterkälken i den snabbt föränderliga IT-branschen. På R2M har varje konsult åtta dagar avsatta för kompetensutveckling varje år. Men vad ska man fokusera på? Är det bättre att utvecklas i team än att sitta själv? Och hur ser styrelsen på kompetensutveckling? Här ger vår vd Magnus Kling, konsultchef Anders Fredén och mjukvaruarkitekt Simon Olander olika perspektiv på kompetensutveckling:


MAGNUS KLING, VD

Hur ser R2M på kompetensutveckling?
För att vara relevanta på en marknad i ständig förändring är kompetensutveckling A och O. Kompetensutveckling har därför alltid varit ett strategiskt prioriterat område för R2Ms ledning och styrelse. Kontinuerlig kompetensutveckling är ett måste för att alltid ligga i framkant när det gäller den senaste tekniken och kunna erbjuda våra kunder optimala lösningar. Lika viktigt är det för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare som ger konsulterna möjligheten till kompetensutveckling inom de områden de är intresserade av. Kort och gott är kompetensutveckling på R2M ett långsiktigt och ständigt pågående arbete som bolaget och styrelsen fullt ut står bakom.

Är det något nytt på gång inom kompetensutvecklingen på R2M?
Vi har nyligen startat upp kompetensceller där ett gäng konsulter med samma intresseområde bjuder in till regelbundna träffar med diskussioner och föreläsningar. Vi har också dragit igång våra ”brown bag lunches”, lättsamma lunchföreläsningar där konsulter berättar om pågående projekt och dit vi även bjuder externa föreläsare. Det är ett snabbt, enkelt och trevligt sätt att utbyta erfarenheter och lära sig nytt.


SIMON OLANDER, MJUKVARUARKITEKT

Hur viktigt är kompetensutveckling för dig?
Kompetensutveckling är otroligt viktigt för mig, som för alla i IT-branschen, och jag lägger även mycket av min lediga tid på detta. Jag uppskattar att så mycket tid avsätts till kompetensutveckling på R2M, jag tror inte att det är så vanligt.

Hur ser kompetensutvecklingen ut för dig?
Antingen behöver jag kunskap för att använda direkt i ett projekt eller så lär jag mig för att få nya perspektiv. Jag sitter både själv och i grupp. I julas gick vi ihop ett gäng för att lära oss Rust. Vi satt tre dagar och tog fram en chatbot som påminner alla R2Mare om tidrapportering. Det var kul att ha något konkret att jobba emot. Fördelen med kompetensutveckling i team är att man får struktur och tvingas läsa på. Social tid med kollegor är alltid trevligt också.


ANDERS FREDEN, KONSULTCHEF

Varför är kompetensutveckling viktigt för R2M? 
Branschen förändras hela tiden och hänger man inte med är man inte intressant på marknaden. Lika viktigt är att trivseln bland konsulterna ökar genom kompetensutveckling. Man får inte glömma att även vi chefer behöver utveckla oss för att få nya infallsvinklar kring chefs- och ledarskap. Nyligen hade vi konsultchefer en form av bokcirkel som gav upphov till många givande resonemang.

Några särskilda områden där du tycker att kompetensutveckling behövs?
Som konsultchef har jag en dialog med varje person om vilka ämnen fokus behöver läggas på. Det behöver inte alltid vara något som är direkt knutet till personens nuvarande yrkesroll, även andra kunskaper kan berika. Utöver att vi hela tiden behöver uppdatera oss om nya tekniker har jag sett att det finns ett outtalat behov av utveckling inom ”mjukare” områden som presentationsteknik, personligt ledarskap, hur coachar du din kollega och liknande. Det genererar en annan typ av kunskap, som är minst lika viktig.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg ↓

2018 ritat med ljus
Malin Molin Hamrebjörk

Årsresumé 2018

Året börjar närma sig sitt slut och det känns som ett ypperligt tillfälle att summera

Lämna en kommentar